Στα γόνατα ο Σαμαράς μπροστά στον – αιώνιο- εβραίο

Στις 28/5/2013, δηλαδή μια ημέρα μετά την αποτυχία της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Νέα Υόρκη.- Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ronald S. Lauder, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να θεσπίσει νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος. (….) Τη Δευτέρα, η επί του θέματος συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που σχηματίζουν την Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ν.Δ., αντιτίθεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που υποστηρίζει ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι επαρκής ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, το νομοσχέδιο θα έθετε εκτός νόμου τη δημόσια υποκίνηση βίας κατά ατόμων λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνότητας, ή του γενετήσιου προσανατολισμού τους και θα επέβαλλε στους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια. Θα περιελάμβανε, επίσης και τη ρητορική μίσους μέσα στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από το Κράτος, θα έβλεπαν αυτή την επιχορήγηση να αναστέλλεται εάν οι αρχηγοί τους αρνούνταν δημόσια το Ολοκαύτωμα, εάν συμμετείχαν σε ρατσιστικές επιθέσεις ή χρησιμοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή σύμβολα εντός του Κοινοβουλίου. Τον Μάρτιο του 2013, συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή του WJC, η οποία με Ψήφισμά της προέτρεψε “τις ελληνικές Αρχές: να λάβουν σοβαρά και συγκεκριμένα μέτρα κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να εφαρμόσουν όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς που ισχύουν σ΄ αυτόν τον τομέα και να ενώσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς της δημοκρατίας, ώστε να μην επιτραπεί να διολισθήσει η κοινωνία στο σκοτάδι του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού”».
Και μετά ήρθε ο Ρουπακιώτης με το νομοσχέδιό του. Η χρονική ακολουθία των γεγονότων είναι αποκαλυπτική!

 Στη συνέχεια, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με ανακοίνωσή του ζήτησε «να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» και κάλεσε «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να υπερψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος». Τόνισε ότι «σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ακραίων πρακτικών και ιδεολογιών» και ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην αυριανή κοινωνία να διολισθήσει στις ιδεολογίες εκείνες που έγραψαν τις μελανότερες και απεχθέστερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας στέλνοντας στο βιομηχανοποιημένο θάνατο αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 6.000.000 Εβραίους».
 Επιπλέον, «τυχαία» ένας κάποιος ποιητής ΝΑΝΟΣ Βαλαωρίτης – ο οποίος διαμένει σε ιδιωτικό νησί απέναντι από το Νυδρί Λευκάδας – έστειλε δημόσια επιστολή στον Σαμαρά εκφράζοντας τους φόβους του για την ξενοφοβία κ.λπ. και καλώντας τον να προχωρήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στη συνέχεια, «αυθορμήτως» ο Σαμαράς του απάντησε δημοσίως ότι θα «επικαιροποιήσει» τον υπάρχοντα νόμο ώστε να καταδικάζεται ρητά ο ναζισμός και με «ειδική πρόβλεψη» για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Φυσικά, η απάντηση του Σαμαρά δεν είχε ως παραλήπτη τον ΝΑΝΟ…
Κατόπιν τούτων, η Ν.Δ κατέθεσε την ακόλουθη απολύτως αντισυνταγματική πρόταση νόμου (με δικές μας υπογραμμίσεις) (από το ethnos.gr):
 «-Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ελάχιστες ποινές φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ’ την υφιστάμενη διάταξη.
 – Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, τροποποιεί το αντίστοιχο δεύτερο άρθρο του ν.927/1979 και προβλέπει τις πιο πάνω ποινές και για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση. Έτσι, η νομοθετική αυτή ρύθμιση, θέτει εξίσου στο στόχαστρό της τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και εκείνους που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Τέτοιες ρυθμίσεις απουσιάζουν επίσης από το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο. -Στο ίδιο άρθρο, προβλέπονται επίσης και διοικητικά πρόστιμα από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως, για νομικά πρόσωπα (π.χ. πολιτικά κόμματα), των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις των ως άνω διατάξεων.
 – Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, εισάγεται εξαίρεση για τα προηγούμενα άρθρα, η οποία αφορά το ίδιο το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (στα οποία υπάγεται και η Εκκλησία) : “Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου”.
 -Τέλος, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, με αναβαθμισμένη τη σημασία των ρατσιστικών κινήτρων ενός εγκλήματος για τα δικαστήρια που το εκδικάζουν: Ενώ στην προηγούμενη διατύπωση του άρθρου 79, η τέλεση ενός εγκλήματος με ρατσιστικά ή μισαλλόδοξα κίνητρα συνιστούσε “επιβαρυντική περίσταση”, με τη νέα διάταξη το δικαστήριο επιφορτίζεται να εξετάσει ειδικά εάν η εκτέλεση της πράξης προκλήθηκε από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής του παθόντος. Σημειώνεται επίσης, ότι από τη νέα διατύπωση απουσιάζει η αναφορά στο “μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού”, το οποίο συνιστά μέχρι σήμερα, “επιβαρυντική περίσταση”».
 Άρα, αν γίνει νόμος η παραπάνω πρόταση το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο η – οψίμως αγαπημένη κάποιων εθνικιστών- χούντα αναγνώρισε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου θα εξαιρείται από αυτόν, θα μπορεί δηλαδή να προβαίνει σε πράξεις υποκίνησης σε μίσος, για παράδειγμα, χωρίς να τιμωρείται ενώ ο Έλληνας πολίτης θα διώκεται και θα απειλείται με ποινή φυλάκισης έως 3 χρόνια και χρηματική ποινή έως 20.000 ευρώ για μία τέτοια πράξη.
 *Και μια ενδιαφέρουσα είδηση από την ιστοσελίδα του Κ.Ι.Σ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ Κ. ΠΛΕΥΡΗ
 Στις 22.5.2013 ο Κων. Πλεύρης απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον των: Μωυσή Κωνσταντίνη, τ. πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.), Βενιαμίν Αλμπάλα, πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, Αβραάμ Ρεϊτάν, τ. γεν. γραμματέα Κ.Ι.Σ.Ε. και Λέων Γαβριηλίδη, τ. διευθυντή Κ.Ι.Σ.Ε., εκπροσώπων του Ελληνικού Εβραϊσμού, καθώς και των εκπροσώπων του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά και Αντρεα Γκίλμπερτ. Στη συνέχεια το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη εναντίον τους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Το ίδιο δικαστήριο κήρυξε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Εβραϊσμού και του ΕΠΣΕ αθώους ως προς την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης. Σε μια περίοδο που ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Ελλάδα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικά οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού, που υπήρξαν μάρτυρες κατηγορίας στις αλλεπάλληλες δίκες του Κ. Πλεύρη, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Εβραίων, απεμπλάκησαν από τις ποινικές δίκες. Αθήνα, 24.5.2013 Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
http://ristorante-verona.blogspot.gr/2013/05/blog-post_30.html

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s