ΓΑΛΛΙΑ: Το 47% των Γαλλων δεν θεωρει «απειλη για τη δημοκρατια» το Εθνικο Μετωπο της Λεπεν

Το παρακάτω είναι άρθρο από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που «θρηνεί» γιατί οι Γάλλοι θεωρούν «κανονικό» το «ακροδεξιό κόμμα» της Μαρίν Λεπέν, καθώς η σφυγμομέτρηση Sofres, για λογαριασμό της «Μοντ», δύο άλλων μίντια επιβεβαίωσε «τη συνεχή σταδιακή διάβρωση της γαλλικής κοινής γνώμης από τις ιδέες του».
Λέει το άρθρο:
Η εν λόγω σφυγμομέτρηση, που έγινε από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ετήσια και γίνεται σταθερά από το 1984.
Συμφωνεί το 32%
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο θεωρούν οι ψηφοφόροι ότι το Εθνικό Μέτωπο «αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία στη Γαλλία». Σήμερα το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το FN δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. Συγκριτικά με το 2012 είναι 8 μονάδες επιπλέον.
Στις καμπύλες του «ναι» και του «όχι» των σφυγμομετρήσεων από το 1984, η μεγαλύτερη διαφορά είχε σημειωθεί το 1997, με το 75% των ερωτηθέντων που θεωρούσαν ότι «ναι», το FN αποτελούσε κίνδυνο.
Τα τωρινά αποτελέσματα δείχνουν πως η γαλλική κοινωνία έχει αρχίσει να βλέπει το FN σαν ένα «κανονικό» κόμμα και όχι ως «το πυρ το εξώτερον», όπως για χρόνια το αντιμετώπιζε, επί προεδρίας πατέρα Λεπέν. Σε ό,τι αφορά την ιδεολογία του κόμματος, το ποσοστό των συμφωνούντων έχει φθάσει το 32%, που αποτελεί το υψηλότερο έως τώρα ποσοστό.
Η Μαρίν Λεπέν ως αρχηγός του κόμματος έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, αφού το 44% τη βλέπει ως «δεξιά πατριώτισσα που σέβεται τις παραδοσιακές αξίες», έναντι του 41% που τη βλέπει ως «ακροδεξιά ξενόφοβη εθνικίστρια».
Σε ό,τι αφορά το ευρώ και την Ε.Ε., το 35% των Γάλλων συμφωνούν με τις διαπιστώσεις της Μαρίν Λεπέν, μόνο το 12%, όμως, συμφωνεί με τις λύσεις που προτείνει. Οι ιδέες του FN πείθουν περισσότερο άτομα χαμηλής μόρφωσης ή εργάτες (42%) έναντι 79% των διπλωματούχων που δηλώνουν αντίθετοι.
Από το χώρο της Αριστεράς, 83% απορρίπτουν την ιδεολογία FN.
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/02/47.html
Προφανώς το υπόλοιπο 53% θεωρεί το ΕΜ απειλή για την δημοκρατία (!!). Δηλαδή είναι ένα σημαντικό ποσοστό ηλιθίων, μιας και οι μόνοι που «απειλούνται» από το ΕΜ είναι οι γάλλοι εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές που τυχόν το στηρίζουν. Μιλάμε για το πιο ψευδοεθνικιστικό κόμμα στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση «αντιδημοκρατικό»!

HϟϟP

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s