Εθνικη συρρικνωση – πληθυσμιακη αναπτυξη

Σύμφωνα με στατιστικούς υπολογισμούς με βάση την υπογεννητικότητα και τα υπόλοιπα κοινωνικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν την Ελληνική οικογένεια, ο αριθμός των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της χώρας μας μπορεί να μειωθεί τόσο πολύ μέσα στα επόμενα 25 χρόνια ώστε να πέσει στον αριθμό των 4.000.000. Με βάση όμως τις ίδιες μελέτες η αύξηση του πληθυσμού όλα αυτά τα χρόνια θα είναι όχι απλά αρκετή για να διατηρηθεί ο σημερινός πληθυσμός των 11.000.000 περίπου αλλά και να αυξηθεί κατά πολύ. Πώς; Μετανάστευση.
Κύριος παράγοντας της μη επιλογής των Ελλήνων για τεκνοποίηση είναι τόσο η οικονομική όσο και η ευρύτερη κοινωνική ανασφάλεια. Ο εγκλωβισμός των νεοελλήνων από νεανική κι όλας ηλικία σε χρέη, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η ανεργία, η φορολογία και κυρίως ένα ακόμα πιο δύσκολο και αβέβαιο μέλλον αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την αναπαραγωγή παιδιών. Φυσικά ούτε λόγος πλέον για πολύτεκνες οικογένειες καθώς τελούν ουσιαστικά υπό διωγμό. Τα επιδόματα, αν δίνονται ακόμα στους πολύτεκνους, δεν επαρκούν ούτε για τα απαραιτήτως αναγκαία ενώ δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό κίνητρο για έναν νέο και μία νέα να κάνουν έστω και ένα παιδί, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου το κράτος τους ευνοεί (με σημαντικά επιδόματα και άλλα πλεονεκτήματα) και προτρέπουν τους νέους στη δημιουργία οικογενειών.
Βλέπουμε λοιπόν να διαμορφώνεται μία κατάσταση η οποία όχι απλά δε μας ανησυχεί αλλά την επιταχύνουμε οι ίδιοι τόσο με τις πολιτικές επιλογές μας, όσο και με τις επιλογές μας στην καθημερινότητά μας. Βέβαια όπως προαναφέρθηκε ο πληθυσμός της πατρίδας μας θα αυξάνεται …και θα αυξάνεται εξ’ αιτίας της μαζικής μετανάστευσης και της αυξημένης αναπαραγωγής των ξένων μεταναστών που ήδη βρίσκονται εδώ. Οι μηχανισμοί λοιπόν της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού με τους ψυχρούς τους αριθμούς και υπολογισμούς βρίσκουν τη λύση σε κάθε πρόβλημα το οποίο προκύπτει. Το θέμα όμως για όσους βλέπουν τους λαούς και τα έθνη πέρα από τα κέρδη και τα κεφάλαια, για όσους βλέπουν την Ελλάδα πέρα από τα τεχνοκρατικά χρονοδιαγράμματα είναι να δούμε τους Ελληνες να δημιουργούν ξανά ως έθνος, να ζουν περήφανα και όχι να εξαφανιστούν με το πέρασμα του χρόνου αφήνοντας τη γη και την πατρίδα τους στο έλεος του οποιουδήποτε.

Ας φέρει λοιπόν η νέα χρονιά αφύπνιση και περισσότερα παιδικά χαμόγελα για την αντιμετώπιση του πιο σημαντικού ζητήματος. Της βιολογικής μας συνέχειας. Καλή χρονιά στα μέλη της ιστοσελίδας.

(Από το antistasi.info)

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s